ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

02 Декември 09, 12:15 / Автор: Младежки дом
3 ФОРМАЦИИ НА 3 ДЕКЕМВРИ ЩЕ ПЕЯТ ЗА 3-ТИЯ РОЖДЕН ДЕН НА ”ПЪСТРЕНЕЦ JR”

 

На 3 декември певческа група “Пъстренец Junior” ще отбележи третата годишнина от създаването си с концерт, озаглавен “Слънце грее”. Той ще се състои в голяма зала на Общинския младежки дом. Празникът на малките таланти и техните поклонници ще започне в 18 ч. В програмата са включени 16 песни от различни етнографски региони: от Торлашкия до Странджанския, от Добруджанския до Пиринския. Всички те са нови за репертоара на групата. Съпроводите им са с модерно звучене и отразяват стремежа на ръководителя й Асен Асенов да се придържа към художествена линия, близка до светоусещането на съвременните деца. На финала на концерта детската формация ще изпълни акапелно две песни  заедно с народен хор “Пъстренец”. С певческите състави на сцената ще се изявят и танцьорите от ансамбъл “Младост” с хореограф Стоян Стоянов. Гост-солисти ще бъдат Ива Емилова и Петя Илиева, които участваха заедно с “Пъстренец Jr.” в майсторски клас по народно пеене, ръководен от доц. Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Певческата група “Пъстренец Junior” към Общински младежки дом посреща 3-тия си Рожден ден с две колективни и 19 индивидуални награди от национални фестивали, проведени през 2009-та. Формацията спечели трета награда в ІХ международен фолклорен конкурс “Орфеево изворче”, където в раздел “Автентичен фолклор” възпитаниците на Асен Асенов се състезаваха с близо 80 детски формации от цялата страна. 12-годишната солистка Бетина Първанова пък остави зад гърба си 108 гласовити деца като се класира на трета позиция в своята възрастова група.  Същата награда - грамота и статуетката “Бронзова лира”, спечели и Персиан Валентинов. На второ място в престижния Старозагорски конкурс бе класирано трио от детската група на народен хор “Пъстренец”. Гласовитите момичета Памела Гълъбинова, Бетина и Поли Първанови спечелиха и трета награда от ХV национален фолклорен конкурс “Диньо Маринов ’2009” във Варна. С поощрения от престижното творческо състезание в морската ни столица се завърнаха Валя Павлова, Бетина Първанова и Персиан Валентинов.

Възпитаниците на Асен Асенов завоюваха три първи, три втори и една трета индивидуални награди от дебютното издание, на инициирания от Общински младежки дом национален конкурс “Напеви от Северозапада”.

Три първи и четири втори награди бяха атестат за вокалното майсторство на  солистите на “Пъстренец Junoir”, взели участие в традиционния събор „Авлига пее”, посветен на 100-годишнината на легендарната северняшка певица Мита Стойчева.

Освен талантливите певци, тази година спечели отличие и техният учител и художествен ръководител. Асен Асенов бе удостоен със специалната награда на организаторите на Втория национален конкурс за педагози, работещи с деца в сферата на извънкласната и извънучилищна дейност. Неговата разработка, описващи методите, стратегиите, които използват в работата си с младите таланти, както и техните постижения, е публикувана в сборник. 

 


3.4563