ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

29 Януари 10, 13:42 / Автор: Мариета Найденова
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОНЕСАТ НАГРАДИ НА ФОТОЛЮБИТЕЛИ

 Близо 30 любителски снимки вече са изпратени на електронните адреси на Младежкия дом в Монтана за участие в конкурса “Хубава си, татковино!”, въпреки че до крайния срок има още 20 дни. Първите участници са от Монтана и Берковица. Пейзажите, запечатани от дигиталните апарати на фотолюбителите, изразяват възхищението на авторите от прелестите на българската природа. Малка част от снимките са на културно-исторически забележителности, емблематични за нашата страна и впечатляващи архитектурни обекти.      

Творческото състезание е посветено на 3 март – Национален празник на Република България. Идеята за тема на тазгодишното издание на конкурса бе провокирана от факта, че през 2009-та, когато неговото мото беше “Господи, колко си хубава”, много участници бяха изпратили чудесни снимки пейзажна фотография. 
 Фотографиите ще бъдат оценени от компетентно жури от професионални фотографи и художници. Освен че ще отличи победителите, то ще определи и 30 най-сполучливи снимки, които ще бъдат включени в изложба. Експозицията ще бъде открита на 2 март от 11.00 часа във фоайето на Младежкия дом. На откриването й ще бъдат връчени наградите на победителите. 

Наградените снимки ще бъдат публикувани в местните вестници и на сайтовете, които са медиини партньори на Младежкия дом за тази инициатива: в. “Северозапад прес”, в. “Слово” и в. “Слово плюс”, www.montana-dnes.com и www.montana-news.com. Инициативата е подкрепена медийно и от общинското радио “Канал М” и телевизия “Монт 7”.

В конкурса имат право да участват с по една авторска снимка само непрофесионалисти на възраст от 14 до 35 години. Те могат да изпратят, направени от тях дигитални снимки, като прикачени файлове във формат JPEG на електронните адреси на Младежкия дом: omd_montana@abv.bg или omd_montana@mail.bg. Изискването към онези, които предпочитат да представят творбите си на хартиен носител е фотографиите да са във формат 15 x 21 см. Копираните снимки трябва да бъдат представени в Общински Младежки дом или да се изпратят по пощата на адрес в Монтана: бул. Трети март 98, за фотоконкурса. Авторите обезателно да посочат трите си имена, своята възраст и телефон, както и e –mail за контакт. Последните снимки ще бъдат приети на 18 февруари.


7.563