ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

01 Февруари 10, 17:37 / Автор: Мариета Найденова
ПОБЕДЕТЕ СТРЕСА С ДАРТС В МЛАДЕЖКИЯ ДОМ НА МОНТАНА

Чудесен начин да се освободите от стреса ви предлага Младежкият дом в Монтана. Нарича се ДАРТС. Тази игра е един от най-добрите начини за разтоварване на напрежението. Заниманията по нова спортна дисциплина започват през първата седмица на февруари. Тренировките по дартс ще се провеждат всеки понеделник и четвъртък от 17.00 до 19.00 часа във фоайето на сградата. Уредите и съоръженията за новосформирания клуб по дартс са закупени по проект, с който Младежкият дом кандидатства пред Фондация “Работилница за граждански инициативи” и Еврофутбол. 
Заниманията ще протичат под ръководството на инструктора Володя Аспарухов. В началото той ще може да разчита на консултации с Петър Василев от Враца – един от най-добрите треньори в страната. Той сподели: “Дартсът е изключителна игра, не защото е много натоварващ или пък изисква кой-знае какви култивирани умения, а защото една единствена дъска съчетава в себе си огромен брой игри и варианти на игрите, в които се налага да се разчита освен на точност и на стратегия. Понякога, за да победиш не е достатъчно да уцелваш център след център. Дори и да ти се случва да играеш за първи път, то удоволствието е гарантирано, а целта - пределно проста. Пък и късметът на начинаещия сработва често.” А това определено стимулира самоувереността и тонизира настроението.
За абсолютно начинаещите ще поясним, че при този вид игра, или по-точно, поредица от взаимосвързани игри, състезателите хвърлят къси стрелички в кръгла мишена, окачена на стената. Въпреки че в миналото са се използвали различни видове мишени и правила, сега с термина “дартс” обикновено се обозначава стандартизирана игра с определена конструкция на мишената и ясни правила. За начинаещите, които ще дойдат в Младежкия дом да се позабавляват и да се освободят от отрицателната енергия, натрупана през натоварения учебен или работен ден, ще бъдат подготвени флаери с инструкция. Въпреки че дартс няма традиция в Монтана, сравнително голям брой средношколци, анкетирани в проучване на Младежкия дом преди около година, декларираха желанието си да се занимават с точно с дартс.
Любопитно е да се знае, че играта се е зародила преди няколко столетия на Британските острови. И досега дартс е традиционна игра за пъбовете на Великобритания, Холандия, Скандинавските страни, Съединените Щати и др. Освен това дартс се играе и на професионални състезания. Засега амбицията на Младежкия дом е да формира група от желаещи да избягат от скуката на делниците, да се отърват от негативните мисли и емоции с една бърза игра на дартс. Екипът на институцията опита и гарантира, че ще се почувствате изключително добре!

 


7.3755