ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

05 Март 10, 19:47 / Автор: Мариета Найденова
ШАХМАТИСТ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ДОМ СПЕЧЕЛИ ШАХ ТУРНИРА МТЕЛ МАСТЪРС ДЖУНИЪР
Георги Цеков от Клуба по шах при Общински младежки дом е победител в първият за 2010 година шах турнир Мтел Мастърс Джуниър. 13-годишният състезател от Берковица спечели 6 точки от 7 възможни. Освен грамота, купа и лаптоп, той получава правото да участва в кръговия финален турнир във Военния клуб на 7 май в София.
Най-престижното състезание за деца до 14 години в България се проведе на 27 февруари в Белоградчик под патронажа на кмета Емил Цанков.Турнирът се организира от Българската федерация по Шахмат, Каиса Чес Мениджмънт, шахматен клуб „Найден Войнов” от Видин и Община Белоградчик. В него участваха общо 47 състезатели от цялата страна. Те мериха сили в изисканата конферентна зала на хотел “Скалите” на метри от едни от най-величествените скални образувания в света.
Освен победителят, още трима състезатели от Младежки дом - Монтана се включиха в турнира. Това са 10 – годишните Кристиян Аврамов, Иван Кънчев и Денис Лазаров. Това е първото им участие в престижно състезание и според думите на ръководителят им Генади Матеев са играли по всички правила на шахмата без никакви шахматни нарушения. Всички те получиха сертификат за участие и подаръци от директора на шахматната федерация Николай Велчев.


3.3651