ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

09 Септември 10, 13:01 / Автор: Н. Василева
С КОНЦЕРТ-БЕНЕФИС НА ПАМЕЛА ПЕТКОВА ”ПЪСТРЕНЕЦ Jr.” ОТКРИВА СЕЗОНА
 С концерт, наречен „Хвръкнала птичка”, група „Пъстренец Jr.” ще изпрати една от талантливите си солистки – Памела Петкова. Тя направи първите си стъпки във фолклорното изкуство в детската формация на Асен Асенов, а сега пътят й продължава в националното музикално училище „Любомир Пипков” в София. Бенефисът й ще се състои на 10 септември от 18 ч. В Заседателната зала на Младежкия дом ще прозвучат 17 песни от различни фолклорни области - Северняшка, Шопска, Тракийска, Пиринска и Добруджанска. Това са предимно индивидуални и камерни изпълнения. Шест от тях са нови за репертоара на групата. Те са научени по време на майсторския клас на най-изявените й солисти с доц. Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той се състоя в края на миналия месец. 
Главната виновница за концерта Памела Петкова ще изпълни освен новите си песни и част от фолклорните творби, с които е печелила призови места в национални и международни конкурси. В колекцията си тя има 2 първи, 1 втора и 2 трети награди. Благодарение на това, че е устойчива и уверена като глас и не се влияе от другите, младата певица е неоценима като изпълнителка в дуети и триа. Голям е приносът й за многобройните награди, спечелени през последните 2 години от камерните формации, с които „Пъстренец Jr.” от конкурсите “Орфеево изворче” в Стара Загора, “Диньо Маринов” във Варна, \”Пауталия\” в Кюстендил, „Авлига пее” в с. Обединение, „Напеви от Северозапада” в Монтана. Високо бяха оценени от журитата вярното интониране, безпогрешният синхрон, отлично овладяното звукоизвличане, специфично за фолклорния регион, интересният подбор на песните.
Този концерт на „Пъстренец Jr.” е своеобразна увертюра към творческия сезон. Той ще започне за Младежкия дом със серия от творчески ателиета и уъркшопи в училищата на Монтана. По повод Деня на християнското семейство „Пъстренец Jr.” ще покани на концерт ценителите на народната песен, за да отбележи не само православния празник, но и 4-тия ни рожден ден.
 

3.711