ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

03 Декември 10, 13:21 / Автор: Мариета Найденова
ХОЛИВУДСКИ СУПЕРПРОДУКЦИИ В МЛАДЕЖКИЯ ДОМ

Младежкият дом отново ще се превърне в киносалон следващата седмица. Едни от най-популярните холивудски продукции – „Принцът на Персия: Пясъците на времето”, „Непобедимите”, „Б.С.П.- Бесни Страшни Пенсии” ще се прожектират в голямата зала на институцията. За любителите на българското кино за втори път ще се завърти и лентата на „Мисия Лондон”.
Вдъхновен от компютърната игра „Принцът на Персия” на Джордан Мечнър, любимец на поколения геймъри и съавтор на сценария, “Принцът на Персия: Пясъците на времето” разказва вълнуващата история на принц Дастан и премеждията му със силите на злото, от които трябва да спаси света. В произведението на продуцента Джери Брукхаймър и режисьора Майк Нюъл  участват номинирания за „Оскар” („Планината Броукбек”) Джейк Джиленхол, Джема Артъртън, Сър Бен Кингсли, Алфред Молина и др. Горещо приключение с въздействащи визуални ефекти и майсторски каскади, филмът е летният блокбастър на 2010 г.
В стремежа си да докаже, че песента й не е изпята тази година старата гвардия на Холивуд запретна ръкави и се захвана да възражда позабравената формула на здравите екшъни, често гарнирани с обилна доза комедия, които властваха най-вече през 80-те години на миналия век. Типичен пример за това е филма „Непобедимите“. Режисирана от Силвестър Сталоун, лентата е знаменателно събитие за всички почитатели на екшън жанра, след като в каста й участват почти всички популярни имена в този род филми от последните над дессет години. В него се изявяват самият Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен, Брус Уилис, Мики Рурк, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Ерик Робъртс, Джет Лий и др. В продукцията участва и вече покойната Британи Мърфи, за която това е последна роля в кариерата й.
За разлика от „ Непобедимите”, пък „Б.С.П.” може да се похвали с каст, който е нещо като дрийм тийм по отношение на всякакви възможни отличия, раздавани в сферата на Седмото изкуство. Екшън-комедията „Б.С.П. - Бесни Страшни Пенсии” е новата продукция на германския режисьор Робърт Швентке, на чийто плакат е събрал имената на Брус Уилис („Умирай трудно”), Морган Фрийман („Седем”), Хелън Мирън („Кралицата”) и Джон Малкович („Изгори след прочитане”). Сценарият на филма е писан от братята Джон и Ерих Хобер, които са ползвали за основа на историята едноименния комикс на DC Comics. Снимките на „БСП - Бесни Страшни Пенсии” са правени в самото начало на 2010 г. в САЩ и Канада.
Прожекциите на филмите ще са : на  8 декември - „Принцът на Персия: Пясъците на времето” от 17.45 ч.  и  „Мисия Лондон” от 19.45 ч., и  на 9 декември - „Непобедимите” от  17.45 ч. и  „Б.С.П. - Бесни Страшни Пенсии” от 19.45 ч. Желаещите  могат да си закупят билети в сградата на Младежкия дом на бул. „Трети март” 98. Цената на билета е 4.00 лева.

 


4.7368