ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

Вземи в gLOG
26 Януари 11, 14:12 / Автор: Н.Василева
НАЙ-НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ НА ”ПЪСТРЕНЕЦ Jr.” ПРАВЯТ КОНЦЕРТЕН ДЕБЮТ
Новите попълнения на детската певческа група ”Пъстренец Junior” ще дебютират пред публика утре. Те ще пеят пред своите родители, учители и приятели на камерния концерт-продукция. Той ще се проведе в Заседателната зала на Младежкия дом. Разбира се, освен за официално поканените, вратите й са отворени за всички почитатели на фолклорната музика и на детската група на народен хор ”Пъстренец” с диригент Асен Асенов. Изявата ще започне в 18,30 ч. Пред добронамерените зрители ще бъдат представени новите песни, с които е обогатен репертоарът на групата през първата половина на творческия сезон. Ще прозвучат и познати торлашки песни със съвременно зучащи съпроводи, които децата изпълняват с вдъхновение и ентусиазъм.
Най-малката изпълнителка, която ще застане пред публиката е 5-годишната Кристи, а най-голямата - 19-годишната победителка в редица национални конкурси Валя Павлова. Новите певци в групата са 9 и са предимно от начална училищна степен.
Как работи с даровитите деца и как успява да спее тази възрастово разнородна детска формация, ще разкаже на зрителите музикалният педагог Асен Асенов. С кратка презенация той ще припомни на публиката и най-емоционалните моменти и най-сериозните постижения от биографията на ”Пъстренец Junior”. Изразени в цифри 4-те години на групата включват: 9 самостоятелни концерта, 94 награди от национални конкурси, две ученички кандидатствали и приети в музикални училища със специалност ”Народно пеене”, 6 участия в предавания на националното радио и телевизиите БНТ - “Канал 1” и ТВ “България”, “Херос” и “Скат”. За всичките успехи на гласовитите монтански деца можете да прочетете в блога www.pastrenec-junior.dir.bg. Разбира се, най-доброто предстои.

6.9976