ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

07 Юни 11, 11:17 / Автор: Младежки дом
Приз „Мита Стойчева” за певческа група „Пъстренец джуниър”

Приз „Мита Стойчева” за певческа група „Пъстренец джуниър”, първа награда за народен хор „Пъстренец” и първи места за всичките солисти – това е равносметката от участието на Младежки дом – Монтана, в тазгодишното издание на националния събор-надпяване “Авлига пее”. Със златни медали от конкурса, провел се през уикенда в родното село на именитата певица се накичиха Кристи Любенова, Мартин Лишковски, Мария Каменова, Анита Аврамова, Анна Славчева, Бетина Първанова, Вероника Асенова, Персиан Димитров, Валя Павлова и Цветана Видова. Памела Петкова, която е бивша солистка на детската група, но в момента е ученичка в музикалната гимназия в София, също оглави класацията в своята възрастова група. Втора награда пък получи Ива Емилова, възпитаничка на Цветана Илиева от ОШИ „Д. Христов”, която пътува с изпълнителите от Младежкия дом.
Много силно бе представянето на монтанските формации. В продължение на 1 час и 10 минути се изявиха 12-те солисти и двата певчески състава. Журито оцени високо разнообразния репертоар и вярното интониране на солистите, синхрона и хомогенното  звучене на детската група на Асен Асенов. Силно впечатление направи и най-малката певица - 6 годишната Кристи Любенова, която се очерта като любимка на публиката.
По време на награждаването професор Тодор Киров – председател на журито, даде висока оценка за гласовитите нашенци и връчи диплом за отлична преподавателска работа на ръководителя Асен Асенов.
В поредното издание на фолклорното надпяване взеха участие над 400 изпълнители от цялата страна.


4.5735