ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

  [BG]   EN  
ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОНТАНА

Дейности
Новини
Екип
НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "Напеви от Северозапада"
Календар
Лични файлове
Фото Галерия
Публикации
Обществени поръчки
Образци за обществени поръчки
Форум
За контакти
Връзки



Новини / Актуални новини

04 Май 12, 16:12 / Автор: Мариета Найденова
СТАТУТ ЗА ФОТОКОНКУРС "МОЕТО МАЛКО СЛЪНЧИЦЕ"

 

СТАТУТ

 

 

 

за провеждане на фотоконкурс

 

 

на тема “Моето малко слънчице”

 

Монтана – 2012

 

 

 

Конкурсът за любителска снимка на тема  “Моето малко слънчице” е посветен на 1 юни – Ден на детето. Целта на конкурса е да провокира креативността на родители, баби, дядовци, братя, сестри, роднини, приятели да покажат интересни моменти от еждневието на  деца   до 5 години.

 

Условия за участие в конкурса:

-          участието във фотоконкурса е индивидуално и за непрофесионалисти;

-          всеки участник има право да се включи във фотоконкурса само с една снимка – дигитална или на хартиен носител (формат 15 x 21 см);

-          дигиталните снимки да се изпращат по електронен път като прикачени файлове във формат JPEG на e-mail: omd_fotokonkurs@abv.bg, а снимките на хартиен носител да бъдат представени на място в Общински Младежки дом (ОМД) или да се изпратят по пощата на посочения по-долу адрес;

-          краен срок за изпращане на снимките – до 27  май 2012 г.;

-          заедно със снимката да бъдат изпратени данните на автора: трите имена, възраст и телефон, email  за контакт, както и взаимотношение с детето на снимката. Електронните писма, в които липсват някои от горепосочените данни, няма да бъдат вземани под внимание;

-          авторите предоставят правата върху снимките за използването им с нетърговски цели от Общински младежки дом. В случай на използване на снимките, имената на авторите задължително ще бъдат посочвани.

-          не се допускат до участие актови снимки, снимки с порнографско съдържание, анонимни снимки, чиито автор не е упоменал горепосочените данни.

 

Критерии за оценка:

-          оригиналност на идеята;

-          нестандартна гледна точка;

-          адекватна интерпретация на темата;

-          съобразяване на снимката с посочения по-горе формат;

-          високо качество в техническо отношение;

 

Жури

Представените за участие в конкурса снимки ще бъдат оценени от компетентно жури. То ще определи победителите, както и снимките, които да бъдат включени в изложба, организирана от ОМД, и да бъдат публикувани на местни интернет сайтове  и в местния печат.

 

Награди

Класиралите се на I, II, III място ще получат предметни награди. По преценка на журито ще бъдат дадени и поощрителни награди.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 29.05.2012 г., а откриването на изложбата ще бъде на 1.06.2012 г. от 11.30 часа. На откриването й ще бъдат връчени наградите на победителите.

 

Организация на конкурса

-          Като организатор ОМД поема ангажимента за разгласа на конкурса чрез обяви до училища, обществено достъпни места и прес–съобщения до медиите. ОМД поема отговорността за събиране на снимките и потвърждение, че са получени изпратените от участниците снимки; организирането на журирането; осигуряване и връчването на наградите; подреждането на изложбата от фотоснимки и разгласа на резултатите от конкурса.

 


3.5848